Sunday, March 29, 2015

Short Vacay Family @Grand Lexis, PD

Now nak share my shortvacay with Family @ Grand Lexis, Port Dickson
Kitorang stay dekat sana dalam 3hari 2 malam sepatutnya
Tapi disebabkan Isnin tu kene dtg koje jugak so alkisahnye
Malam ahad tu dah check out dalah citenye

So pagi sabtu still keje lagi
Balik keje terus balik rumah then pecut ke grand lexis
Before nak pegi mmg tanye mcm2 la time booking tu
Room nanti facing ape.. Ade ape je dlm tu... Besar ke x
Abis segala yg bermain di fikiran ku luahkan...haha

So sampai dkt Grand Lexis dlm pukul 5 ptg
Then sampai terus check in and masuk bilik
Sampai bilik je ayat memasing “ Waaaahhhhhhhhhh”
Kemain terujanya lah katekan

Ape lagi xde lengah2 dah.. Umie n Mizan paling semangat
Terus nak terjun pool
Private pool katekan so terjun jela terus
Aq plk mulekan sesi pengenalan
Tengok2 satu2...Bukak segala yg ade dlm bilik tu
Sengih puas hati je rase

And paling best bilik kami facing laut...terbaik punye
Ptg2 amik kerusi duduk tepi tu ngadap “SUNSET” uols
Mane2 pegi pantai mesti gile dgn sunset
Shantek sangat... ape lagi posing sane posing sini lah
Tapi lgi byk posiingg umie dr aq asenye...ERkkk

So malam tu lepas dah mandi2 ktorg xde buat ape
Just baring2 tgk tv and borak2
Family time kan.....mcm gini lagi best
Makan malam kami aritu KFC (Otw dtg dah beli awal2)

Dalam pukul 10 malam mcm tu adik, mak n baba pon sampai
Ape lagi dr tgk je pool tu.. diorg pon terjun lagi
Xde sape nak marah nak terjun bape lame pon
Cume bile malam air yg keluar dr mulut ikan tu dah dioffkan lah
Tapi ape kisah.. asalkan dapat berendam kan..hihi

Then malam tu kebetulan ade game bola
Arsenal x silap...So adik ajak lepak kt luar tgk bola
Kitorg pon pusing la 1 PD cri port best nk lepak
N jumpelah satu kedai nie... biase2 jela...
Asalkan ade tv boleh nengok... heee

Pagi tu  pulak baba sesubuh dah kejutkan kitorg bangun
Siap jerit2 lagi dlm kolam tu
Jom Mandii....Bangun Mandiii....
Sudahnye cik Ainun lah jadi mangsa
Yg paling kecik... paling senang nak trjaga
N paling penting mmg hantu air
Kitorg yg lain layan mata lagi...tapi xlama pon..
Lepas tu sorang2 lah terjun citenye... hahaha

Pagi tu kami sarapan ape yg ade je kt bilik tu
Ade la jugak bawak bekal sesikit kan
Ade microwave lagi... So gune kan lah sebaiknye.. hahaa

Tengahari baru kitorang plan nak keluar
Mencari makanan yg blh mengenyangkan perut
N sudahnye kami jumpe kedai nasi campur dkt tepi simpang lampu merah
X jauh dr tmpt kitorang
Lepas makan settle kite balik terus

Dalam kepala otak mmg teringin sgt nk mencuba nek basikal kt sane
Sudahnye sesampai je trus ajak bebudak nie g nek basikal
Memasing okay je pulak tu

Basikal kat sini sewa dalam RM 10 and Twicycle dlm Rm 20 xsilap
So kami amik 2 basikal n 1 tricycle
Memule je nak pakai tri ke twi tu ha.. lpstu trus tkr hat baring pnye tu
X ingat name ape..
Sewa dalam sejam... so ape lagi pusing 1 tempat tu la jawabnya
Memang peluh abis... lagi2 tenghari..
Matahari mmg menari2 jela ikut kitorg jwbnye.. haha

Settle semue dah pulangkan balik bicycle tu trus masuk bilik
Memasing kemain je ckp nk tidoq sampai bilik
Last2 pool jugak yg diterjah nye
Dr cik Ainun tido terus bangun dengar bunyik air
Hahaha... sorry la cik ainun awk xleh mandi bebanyakk ye...heeee

So ptg tu dlm kul 3 or 4 ptg mak.baba n adik dah balik dlu
Sebab diorg nak kne sampai awal
Nak beli brg utk Catering esoknye kan...
So ktorg ape lagi trus kan dgn aktiviti berendam kami
Rasanye hati ni xleh nk tgk kolam kosong mesti nk penuhkan
Haha..

Malam tu sebelum siap2 nak check out ktorg order makanan dlu
Menu yg dipilih Chicken Chop 3 set n 1 dessert
Boleh lah isi perut spnjg jalan nak sampai KL kan
Lepas abis check out semue kami pun meneruskan perjalanan pulang
Ha tengah jam2 nie xyh la nk ikut plus ye...
Ikut lekas jela senang biar perjalanan kite pon jadi LEKAS


** Short vacay for my family... cause there r my everything...  N i will do anything for them**

Layan lah gambar xseberapa nie:


Cik Ainun dah ready ke pantai katenye=p

Ni bilik kami

















NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me