Monday, September 7, 2015

JARR VACAY @Bandung

JARR VACAY
4th  Day

Okay hari nie last day kami kt sini
Mcm xnk balik je rase
Mcm dh bergunung keje kt ofis tuu ase...huuuu

Hah tema kite arini “Baju Putih + Shawl xkisah”

Citenye pepagi tu dh siap2 bangun kemas n breakfast bagai dah
Fajar smpai ktorg terus gerak gi kartika sari
Sampai2 je sesi memborong kene dipercepatkan
Kang xmemasal ade yg trtinggal flight kang... hahah

Yg best kt kartika sari nie xyh pening2 nk pikir beg lagi
Beli2 pilih pastu suh diorg masuk kotak terus
Hah kan senang...

Settle je kt kartika sari ktorg terus g airport
Tkot jalan jem n beratur panjang je kt sane
Airport diorg kecik tu kene berhimpit tuuu

Sampai airport turun barang semue fajar g park kete
Hah lupe pulakk.. segala benda alah makanan yg ktorg xmakan bwk dr kl tu mmg pass kt fjr la semuanye... termasukla kek birthday yg die beli tp terusik dek ktorg tu... heeee
Beratur nak check brg agk panjang jgk
Time tu la baru nk bg duit fjr
Dh nk balik baru byr duit supir tu..tp korg asingkan lah siap2..
Kang terpakai kang...payahh...
Total supir ktorg utk spnjg 4hari 3malam nie = Rp1,450,000
So sape nak booked die boleh la whatsapp no nie = +6282126400488 okay!
Gerenti puas hati..die mude lg so senang.. die ikut je mane korg nak..
Kalau tanya die psl bandung ponn xtahan lah telinga korg dengar cite die kang=D haha

Okay lepas masuk airport n fjr balik ktorg smpt lepak lg kt dlm tu lps check in brg
Sib bek brg ktorg ade byk lebih lagi..
Sediakan payung org ckp tkot terlebih nk kene byr lagi..mampussshhhh =p hee

Hah lagi satu last 2years pegi diorg ade kenakan tax b4 masuk
Tp skrg dh xde dah..
Dgr2 die ckp tax tu dh include dlm tiket...
Hurm kan senang.. xdela last2 minit kene byr lg..
Xmemasal kalau xde duit tu kang...heee

So flight kami sampai dgn selamatnya dkt KL
N sampai2 memasing balik dgn memasing
Sib bek la adik aq sentiase sudi nak hamekk
Kalau x payah jgkla tnpa die tuuu
=P hee


Anyway...
Thanks Jarr for de great vacation we had!!
Lovely Memories i had
Okay lets plan NEXT.............

Bengkok ke bengkak ke hatnyai ke canai lah kite=D hahaa



JARR Vacay @Bandung

JARR VACAY
1st Day


Flight kami pagi nie pukul 06.50am and dlm shedule will landed around 08.45am
So pepagi lagi ktorg dh ada kat airport..
Urm pagi ke? Rasanya tengah malam or awal pagi kot...
Sebab pukul 01.00am lebih dh tolak dr rumah...semangat x disitu?
Hahaha
So sampai kt airport bwk slow2 layan mata tu lebih kurg kul 3 la sampai kt KLIA2 tuu..

Sampai je sane benda 1st ktorg buat pegi drob luggage
Xlarat asenye nak tarik bagai beg nie spnjg jalan
Walau xdek isi sangat pon tp mcm kelam kabut je byk2 beg
Yela sorg bwk luggage ngn beg blkg...ha ngn handbag lg... xke pening citenye
So pegi tu ktorg dpt masukkan semue beg yg ada..
Kecuali beg blkg anis kot asenye xmsuk sbb xckup kilo dah
Tp yg lain semue selamat masuk..hee...

Lepas check in brg smue tu kan awal lagi..
Ktorg lepak dkt paparich... sesambil isi perut skit ngn tgk kpl trbang la gayanye..
And dlm pkul 5 cmtu ktorg masuk dlm sbb ikutkan pengalaman kan...
Nak jalan jauh ke dlm tu.. ngn checking2 lg nnti... better masuk awal..

Ouhh lupe pulak...
Kami nie mmg gilonye group..
Kalau boleh benda semue nak same
Mmg pantangla... asal kemana kalau ade ape yg special mesti tanye “Tema ape korg?”
N mcm biaselah yg memilih temanye mesti lah Roha
Sbb dielah yg memule sekali bangkitkan soal tema nie
Ingt lagi 1st Jarr Vacay ke Langkawi
Xplan tema ke ape ke... gagah weii carik samekan jugak baju ngn tudung tuu
Kalau xde yg bwk lebih la bg pinjam nyee
Hah tu lah die...
So baik pikir tema sebelum ke bandung nie kan..
Senang citooo... xyh pening nak bwk baju ape..
Ikutkan je tema tu... hahaa..
(Xpening lah sangatttt)

So tema ktorg 1st day kat sane “Baju 4915”
Ce teka--- teka....tekalahh
Hahaha
Okayy tu semue pengaruh Zareama wife si kembar tu
Baju same blkg ltk date vacay
So date kami 4-9-15!!! Yeayyy

Baju hitam 4519 + shawl pink + Handbag PINK
Nampak x gile pink semue org=D hahaha
Layankann...

Okay balik cite tadii tuu...

Nak dijadikan cite.. awal x awal sgtla ktorg masuk..
Sbb bile dh smpai kt tmpt waiting tu..
Punyelah kalot bile tgk xramai dh kt situ
Ghupenye tu dh “Final Call” okay...
Haiyoo...
Acane blh lambat nie... pelik je memasing..
Hahaha... sib bek xkene tinggal okay!!

Okay pape pon kami selamat naik flight pagi tuu...
Dlm flight nie ktorg dh beli makanan siap2...
Menu pagi tu Mee Goreng + Teh Tarik
Tapi xdek maknenye nak makan.. perut nie meragam mcm2 hal pg tu..
Aduhaii... kelemahan paling utama tu lah die,,
Nak g toilet kt dlm flight... mmg xpnh pg lagi lah citenye...
Sib bek blh dipujuk lg perut mase tuu...hihii

Lepas je FA kemas makanan2 tu... kami pon tutup mata...
Erm bukan kami sgtlah... Aku ngn anis je tido..
Yg lg 2 org tu.. dok gelak ape je kejenye...
Dalah siap pindah tempat kt depan...
Bangun tido tgk xde org kt sebelah.. tekejut je ase..
Sib bek flight ni terus je xde stop2... kalau x ade yg dh turun memana agknye tu
Hihii
Sekali bile tgk henfon... hah tu dia..
Abis penuh gmbr selfiee berdua tu je jawabnye..
Sib bek xtau passwrd phone,,,lau x mahu abis memory kt diorg je..
Hahaa...

Okay mase dlm flight tu ktorg ade dapat 1 form..
Form tu FA tu ckp isi 1 group 1..
So mmg aq jela yg isi utk yg lain..
Sekali bile dkt pintu kuar lepas immigration checking tu diorg xleh kuar..
Sbb die cakap yg 1 form 1 utk family je..
Lau kawan2 mcm ni sorg satu kene isi
Eh sengal.. so aq jela  lepas.. diorg kene masuk isi balik form tu..

Keluar je dr airport tu... mule lah tercari2...
Sekali dr jauh je dh nampak Fajar dok lambai2 tangan
Hah sib bek xlupe amik... lau x masak lah nk tunggu situ
Sambil tunggu diorg kuar sambil borak2 ngn fajar..
Lebih pd ape nak buat lepas nie..nak pg mane..hahaha
Yg lain punye gilo jalan lebih hebat sbb tu kene plan btul2...

So lepas je diorg kuar..mule lah sesi perkenalan diorg...
N ktorg request benda pertama beli simcard..
Tu paling penting hokayy!! Hahaha

Dari airport tmpt 1st ktorg pergi “Kampiun Bisto”
Nie utk breakfast... n tmpt die sebelah Resaturan Sederhana je..
Dulu pergi makan kat Restauran Sederhana tu xperasan pulak tmpt tu..
Memandangkan ktorg dah isi perut sikit kt dlm flight td
So kali ni ktorg amik air n makanan sharing2 je..
Xyah byk2 sbb kenyang lagi je... hihii...
So dkt situ fajar ckp ade org jual simcard sekali... so blh beli..
Mmg slumber je.. jual simcard dkt pintu masuk Restauran Sederhana tu je okay.. tepi jalan..
Senang gile.. haha...
So harga simcard tu sekali Internet 2gb (kalau xsilap), simcard Simpati sorg Rp60,000 (RM 18) cm gitu lah.. boleh lah nak pakai 4 hari kan..
N diorg boleh potong siap2 simcard tu ikut henfon memasing...hihi

Then breakfast dh settle.. simcard dah settle...
Next.........

Okay, tempat 1st ktorg pergi “Bandung Textiles”, Cihampelas.
Nie fajar kate kedai Famous yg kt Pasar Baru dlu mase time aq pergi,,
Tp tauke die dh pindah kedai kt sini..
Lagi bosar... lagi byk... lagi mahai kot...
Hihihii....
Tapi tgk la kain ape jugak kan...=p

Kat situ agak lame jgk ktorg...
Urm... aq dpt tangkap kain lace kat sini...
Agak mahal jugak.. tp teringin nye psal agknye..
Sbb tu kebas je agknye...haha

Aq amik package kt sane... bkn package mane pon sbnrnye..
Tapi beli kain ngn lace... n hantar jahit terus kt situ..
So baju tu akan siap dalam 2 hari gitu lah..
Ahad malam diorg antar kat hotel..
Total baju tu termasuk upah dlm Rp2juta ++ gitu (RM 650++)
Gitu kot asenye...heee

lepas dri kedai tu ktorg ade lah berhenti kt tepi jln chihampelas tu
Sbb fajar tertinggal hp kt kedai kain tadi tu..
So die park tepi n jalan kaki g sane balik
N ktorg tgk2 kedai2 kt tepi2 tu..
Xde yg menarik sgt... tp boleh la smbil cuci mata kan..
Hihii

Lepastu ktorg truskan perjalanan ke factory2 outlet..
1st ktorg pegi Rumah Tas
Kat sini byk2 lah sangat Tas2 tangan ya mbak..
Tapi biasa lah.. chantek model nya cantik duitnya..
Haha
Ktorg xde shopping pon kt sini..
Just tgk2 n kluar...

Ha dpn rumah tas nie kalau xsilap ade a few factory outlet
N ktorg masuk satu tu (tp dh lupe name nye) hihihi
Kat situ ade jual mcm2 baju n kasut
Utk budak smpai lah dewasa
Agak complete jugak n harga die pon not too bad
Kire okay lah...ade murah ade mahal..hihi

Then sementara nak tunggu mase utk check in ktorg pusing2 area bandar
Ade berhenti dkt a few factory outlet jugak..
Ade satu tu tmpt kasut..
Dr luar lagi dah nampak kasut besaq bak hang kt pintu die
Xingt sgt name die
Tp mcm ade tulis sepatu gitu lah...huhuu

Tempat handbag pon ade a few ktorg pegi
Tp dgn bdn dah letih
Mmg tgk2 gitu jela citenye..
Xdenye nak belek satu2 tiap beg tu
Huahuahua...
Nak balik bilikkkkkkkkk...ponat...

N lepas je siap semua...
Agak2 dah nk dkt waktu check in tu
Kitorg pn tuju ke hotel...
Sebab badan dah letih jugak la kirenye
Yela mahu tidak dari kul 1 pagi lah katekan..
Lagipun senang settlekan bab check in hotel dlu kan..

Hotel ktorg De Betara Hotel
Mostly hotel nie okay sangat..
Breakfast die okay..
4 hari kat sane memang makan buffet je
N main menu diorg mesti tukar2.. xdela bosan kan...

Cuma hotel ni kt lobby jela agak sesak sbnrnye
 Tapi korg bkn nak dok lobby kan
Setakat seminit dua tunngu supir kalau diorg jem sikit je
Naik turun kite bwk brg pon xlalu lobby
Terus g park dkt P1 then terus naik lift g bilik
So kdg2 xlalu pon lobby tu... for me xde hal... hihi

Kt sini kitorg amik Grand Family Delux utk 4org n ade 2 Queen bed
Dalam bilik pon blh thn besarnye n luas
Siap ade area utk tgk tv n sofa kt situ
N overall boleh bg 4 from 5 =))

Okay now continue lepas check in hotel balik..hihii
Sblm balik hotel dh ckp ngn Fajar
Nanti mlm baru amik ktorg dlm pukul 8 lebih gitu la
Sebab boleh lah memasing tido layan kan mata kjp kan
Nnti malam boleh g dinner...

Hurm tapi tido tu mmg kejap jela asenye
Sebab bile dh brkumpul berborak xhenti asenye
So sorg2 lah bangun g mandi n siap
Then ade story nye di bilik kami sblm keluar g dinner
Huahuahuhua....

Anyway thanks to Anis n Roha cze dh wat suprise birthday utk me n Rini
Memang x terpikir pon walau mcm pelik je dr awal b4 pegi lg
Diorg berdua blh pakat ngn Fajar rupenye bab nk wat suprise nie
Haishhh sabar jela diorg nie.. =D heee

1st  sblm pegi paling pelik bile Anis mntk no Fajar
Die ckp nak bg dkt akk office utk pegi next year
Tapi aritu die cite die amik package semue sekali siap supir
Dah kenapa nak kene amik supir asing pulaknye..
Tp mcm malas je nk tanye lebih kan.. so bg jela..
Rupenye mmg dr sane lg dh settingnye
Cehhhh

Then mase kt bilik tu tgh baring2 nak bangun siap
Tetibe Anis mintk hp Iphone... eh mcm pelik je...
Punyela terangkan kt die hp tu xdek amik gmbr... xde tenet pown..
Die pun xpe... meh jela.. bagi jela.. eh degil die nie... amiklah...
Sekali rupenye citenye.. bile ade line phone tu (Esok hari)
Baru masuk whatsapp Fajar rupenye salah antar gmbr Kek kt aq
Ptotla kelam kabutnye anis smlm... hahaha...sib bek xde line..
Kalau x Kantoiii=D

So citenye suprise tu..time tu aq ngh dpn meja makeup lagi..
Ngah dok betulkan tudung
Then roha keluar bilik.. xtau g mane.. pastu masuk blik..
Die ajak koni g amik brg die kt bwh
Aik... brg ape plk kt bwh yg tertinggal..
Tapi xsempat tanye bukak mulut die dh hilang dr pintu bilik..
Kesabaran jela...
Rini plk mase tu tgh dok atas katil men hp
Dan mulelah kisahnye...

 Tetibe diorg masuk dgn ballon n cake bagai..
Hah muncul tiga2 orang kat situ
Yg ktorg dlm bilik nie ase mcm eh ape hal nie..
Ouhh ptotlah hilang dua org tu..
Amboiii Fajar siap ade sekali
Hahaha...
Pape pon sgt2 terharu utk suprise tu...
Thanks utk kek n ballons n gambar2 comeii terikat kat ballons tu..
Hihi..
I love u so much n alots JARR!!!!
** tapi paling dasyat kan.. kek besday tu fajar beli n last day die jgk bwk balik tnpa terusik...bkn sebab xnak makan... ke ape.. tp asal balik hotel semue perut kenyang lebih pd carik bantal** =D haha

Okay settle je possing2 amik gambar ktorg pon siap nak g dinner..
Malam nie tema kami “ Baju Cupcake + Black Shawl”
Tiap hari bertema hokay... jgn xtahu pening pikirkan sblm pegi=D heee

Dinner kami malam nie agak2 romantik gitu dkt “The Stone Cafe, Dago”
Memang agak ke puncak dikit lah tmptnye..
Mase ktorg dtg tmpt nie agak2 dh nak full dh..
Parking kt atas n dlm dh penuh.. so kene park luar..
Sian Fajar turun naik amik kete... eh amik ktorg lah..  hahaa

Menu malam nie lebih pd ala carte
So sendirik pilih mane mahu makan
Tp xingat pulak ktorg makan ape mase tu
Ade nasi goreng seafood , muchroom soup nyummy n mcm2 lagi lah
Nanti kalau ade resit kte amik gambar okay..

So makan n lepak2 kt situ pon dah agak berjam jugak
Jadinya lepas makan kite balik hotel lahh
Esok dah plan ngn Fajar n diorg nak ke Kawah Putih

Mangun pagi ye semuee.....


Nah layan gambar 1st day kami=D

4-9-1-5









Gambar Selfie mereka saja!! =p
 
 
                                    

                                     

Kampiun Bistro


With Fajar

 Birthday Surprise



The Stone Cafe, Dago


JARR VACAY @Bandung

JARR VACAY
3rd Day

Selamat Pagggiiiiiiiii!!!!
Okay pagi nie semue semangat bangunnn
Arini ptotnye plan nak g Tangkuban Perahu, Floating Market n makan dekat Dusun Bambu
Tapi apa kan daya masa sgt mencemburui
Lagi2 dpt kt ktorg nie yg kaki shopping
Mmg melepeeekk smpai reputtt dkt Pasar Baru tu

Ohh aah.. lupe pulak
Tema kami arini “Baju Hijau n tudung bebas”
Lepas settle je sarapan pagi tu
Ktorg teruskan ke Pasar Baru
Sbb diorg xjejak lg pasar baru kan
Nnti x complete pulak dtg bandung kalau x g sana.. heeee

Pepagi dlm kul 8.30 ke 9 mcm tu ktorg dh kt sane
Diam xdiam dkt kul 3 or 4 ktorg bru kuar dr situ
Tu pon dh trik tangan si koni tu suh cepat
Kalau x mahu die turun bwah balik wat tawaf lagi tuuhh
Melepeekkkk kaki mak jemah oiiitttt

Hurm dkt sini Fajar xikut ktorg tp ade kwn die yg ikut Rizal
Mmg kalau beli ape pon mmg die lah yg bwk brg kite
Mcm ngn tete lilis duluu...die lah tukang kumpul2 brg
Pastu nnti ade lah org die masuk brg dlm bonet
Sgt bagus kann...=D

So pagi tu permulaan kitorg dkt kedai Tshirt Bandung
Tempat yg sama pergi dulu jugak
Sebab puas hati kt sini.. hrga murah n kalau pandai dpt la kurang sikitt
Dkt sini aq xbeli byk pon baju bandung tu
Aritu dh cukup byk beli.. rasanya xyah la beli lagi...=D

Tapi amik kemeja utk baba n abg, tshirt colar utk mizan, adik n baba
Bile dipikir balik mmg yg byk dpt sbnrnye baba lah
Semue nampak ehh baba.... hurm utk baba... haha.... huntonglah kannn...

Agak lama kitorg kt kedai tu
Yela masing2 dok pikir cukup ke x utk smue fmly kan
Tgk size lagi..pilih corak lagi.. kene lah sampai betul2 puas hati... hee

Lepas je settle situ ktorg g naik level 3 ke 2 (xingat)
Pegi kedai telekung
Name staff kedai tu “Anton” sempat lg amik gmbr ngn die okay
Kemain bercakap... lawak nye boleh senak perut ase
Kat sini beli telekung sendiri, n utk mak
Boleh la harga sini mcm lg murah dr tmpt dulu pg... huuhuu

Abis je kt kedai Anton tu ktorg g mcm2 kedai lagi
Smpai xleh nak kate dah
Tiap2 kedai handbag dok berhentinyee
Siap kene tinggal lagi ngn koni n roha tu
Sbr jela.. diorg boleh g borong berdua kedai bag kt bwh n aq, rini n rizal dok tunggu je kt atass tuu
Hah amekk.. dtg2 bwk plastik kiri kanan hokay
Dpt handbag 3 kot ngn kasut futsal adik die skali
Hamboi2... kemainn...

Urm kt situ jgk aq beli baju dress putih utk akak n umie
Blouse manik utk mak n cicit
Dress ala jubah utk syura
N baju dress ala jawa utk ainun
Phuhh longkappp!!

Ingt kan dh settle bab handbag koni tuu
Naik atas ghupenye ade lg handbag die sapuuu
Ya ampunn..... dasyat sgt tuuu...
Total handbag die sorg je 5jenis ade!!
Hahaha.... hebat2... tula bile dh gilo handbag jdinye=D hihii

Settle je kat pasar baru
Lepas amik2 gmbr kononnye ktorg pon gerak g makan
Dh dkt dlm kete bru rase lapar..
Kt luar td nyopping xingat makan langsung..

So nak g makan nie kte bwk rizal skali
Yela kesian dh teman ktorg sehari tu smpai nk tutup pasar baru x mkn2 lagi kan
Jadinye bwk la sekali g makan

N lunch x mcm lunch ktorg arini dkt Restauran Belacan
Ha kt sini tmpt die agak okay jgk
Sedap jugak.. tp sedap nasi goreng kambing koni lg dr nasi aq order
Wuarh wuargh wuarghhh...
Lepas mkn ktorg lari g toko tiga pulak
Sbb roha nak tgk jeans utk kak lang
Tp xdptnye jeans... jeans kt situ lbh kurg hrga kl je
Boleh beli kt kl jela dah gitu kan..

Kt sini smpt rembak Tshirt lagi utk adik.. tshirt AX ke ape tah xingt jenamanyee
Koni pulak dok tenung superman biru n pink tu dr dtg smpai xlepas2...
Hahaha.... amik kan jela nis oitt kang xmemasal demam seminggu xdpt
Sape nak bwk g sane lg tuuu=D heeee

Okay settle kt toko tiga memasing dh surrender xnk shopping lagi
Xnak shopping je tau bukan nak balikkkkk... heee
Ktorg nmpk kt bandar bandung nie jugak la..
Kota alun-alun xsilap name die.. ramai sgt org n byk patung2 bear utk brgmbr
Ape lagi...terus ckp xnak berhenti sini ke amik2 gmbr
Hurmmm sudahnye mmg berhenti lahh

Jauh jugak ktorg jalan kaki pusing kota alun-alun tu
Mmg byk gile amik gmbr situ
Dr tepi jalan.. tengah jalan sampai masuk kt padang lah
Padang diorg nie ade rumput carpet gitu lah
Nak duduk kene bukak selipar or kasut..
N sgt2 mengikut peraturan org sana.. mmg semue xpakai kasut atas rumput tu
Byngkan padang sebesar dtrn merdeka kite tu jugakla diorg melepak makan minum main ballon mcm2 lah.. meriah rase...

Settle je amik gmbr area situ ktorg pon nk gerak balik hotel
Tp sblm balik hotel singgah balik pasar baru antr rizal dlu
Ade yg trtinggal motor nnti lau x amik
Sbb pasar baru tutup dah time tu mmg kene cepat la die kan...hee

Ktorg pon balik hotel n rehat2 kan diri
Td sblm balik dh discuss siap2 dh nk makan mane
Ktorg pilih mkn kt puncak yg ala2 romantik lagi gitu
So jom rehatkan badan... 8.30 fjr dtg amik...

Urm tema ktorg mkn mlm nie “Baju beli dkt Grutty, cibaduyut + Shawl royal blue”
Masuk2 kete fajar sengih je ckp wahh ini temanya ya kak
Hekkkkk mu.. jgn gelak sgt...

Okay tmpt ktorg nk pg kali ni atas sikit dr The Stone aritu
Means lagi ke puncak yaa
Name die The Valley Cafe
Tp satu je nak pesan siap2... dtg sini bwwk lah sweater ke or pakai baju tebal2 ke..
Sebab mmg sejuk gile sangatt
X tertahan ase smpai ke tulang
Minum air panas pon kjp je sejukkk
Urmm tp ktorg kental.. air order sejuk jugakkk...hahaa

Pemandangan kat sini mmg sgt chantekk
Kalau dpt dok tepi2 tu lg best
Boleh possing lebih sikit
Heeee

Makanan kt sini ala2 western n overall boleh tahan lahh
Asal kenyang perut xpeee kann
Heee

Then settle je makan ktorg pon turun puncak
Mase otw nk balik tu fjr ckp org bandung textiles nk dtg antr baju aq kjp lg
Tp memasing mcm xpuas jela
Xkan lepas makan nk trus blik kann...
So ajak fajar g berhenti mane2 nak lepak2 amik gmbr

Then ktorg stop dkt tmpt nie “Taman Vanda” name nyee
Vanda okay bukan Janda..hurghh
Fjr ckp nie 1st time die dtg tmn tu
Ala bukan tmn mane pon.. die just tengah jalan n ade mcm tmpt lepak gitu
Ade air pancut n tmpt duduk tingkat2 mcm tngga tuu
Stkt nak amik gmbr utk mcm kmi nie chantek sgt dah tuu
Cume kalau lg cerah lagi chantekk gmbr=D hahaa

Dah puas amik gmbr ktorg pon balik hotel
Kene balik cpt sbb nk kemas beg kan.. esok pagi2 nk check out dah
Nak g kartika sari bagai then terus g airport

Citenye smpai hotel je ktorg trus amik baju kt lobby..
Ade staff bandung textiles tunggu situ
Naik2 bilik je ape lagi terus cube baju tu
Yela muat ke xmuat kan... payah tuuu

Hurmm agak berpuas hati jugakla dgn hasil baju tu
Chantek jugak n sedap bile pakai..hee
Okay baju tunang done!!
Erkk....bye!!

Niteeee

Gambarnye:


Nie dgn Anton kt Kedai Telekung Pasar Baru yee...















Dinner : The Valley Cafe, Dago






Taman Vanda










JARR VACAY @Bandung

JARR VACAY
2nd Day

Morning!!!!!!!

Pagi tu org yg paaalllinnngg awal bangun mestilah Mommy!!
Hahaha...
Janji ngn fajar pagi tu pukul 8 dkt lobby
So ktorg ade package dgn breakfast skali kt hotel nie
Kene lah siap awal sikit lah kirenye kan
Sebelum keluar kte makan duluuu...

Siap je makan n semue dh ready
So we gooooo!!!!
Ouh lupeeee
Tema kami hari ni “Baju Hitam n Shawl H&M
Hah comeiii x gituuu=D hahaha

So perjalanan nak g Kawah putih nie dlm 2 jam jugak asenye
Depends ngn keadaan jalan mcm mane mase tu
Ya mmg agak maceeetttttt
Kalau tido dah boleh bape kali bangun dh asenye
Tapi kali ni pergi rase lega sgt2 sbb xde batuk n demam
Xnak lah mengulangi kenangan lama ke kawah putih lg dgn batuk n demam2 tu..
Seksaaaa!!

Sampai je sane mcm biase...
Tiket xsilap dlm Rp50,000 sorg n kalau nak naik dgn kete sendiri pon kene byr dlm Rp100k kot.. (xingat)
Mmg kalau naik sini suh fajar drive sampai atas je
Xnak lah naik van diorg tu..
Mcm bahaya dgn open gitu... kalau trjatuh xdpt dibayangkan..

Sampai atas je ape lagi mulekan lah sesi photoshootttt
Dr sane ke sini ke situ... tawaf semua lah (bohong sgt)
Hahaa
Amik gmbr dkt2 area2 tengah kawah putih tu je..
Xde nye lah nak sampai kehujung2 alam tuuu
Dalah dgn bau sulfur yg kuat
Sosak dada dibuatnyeeee

Tp yg paling penting gmbr ktorg byk kt sini!!
Siap ade video lagi hokayyy
Tgkla sape ketua kamera nyaa -----Anis lah
Jd mangsanye fajar..
Hahaha
Tu lah gunenye ajak die turun sekali td
Kalau x selfiee jela ktorg nnti
Xde yg full 4 org nie haaaa
Hihi

Dh puas bergambar kt atas tu
Ktorg pon turun
Ponattt sgt nk thn bau sulfur tu aseee

So smpai bwh je fajar ckp nnti dpt minuman free
Ehh dulu pegi xdek ponn
Skrg ade dah gitu erkkk
Air yg dpt free cume Juice strawberry n teh o hangat aja yaa
Yg lain kene byr...hurmmm
Tp not bad la juice strawberry tu
Spe suke minum juice blh try...masam2 manis gituu...

And depan tempat ktorg duduk minum air ni ade karoake open gitu la
Siap ngn live band n pentas lg okayy
Kan Jarr nie kan serba bolehh
Mane yg hebat amik gambar... hebat menyanyi... semua ade lah...
Takat bg layan satu lagu mmg xcukuplah diorg nieeeee

Nak dijadikan kisahnya...
Ckp kt roha kalau die naik gi nyanyi kat pentas tu aq bg la Rp50k
Wah.... die pon dh smngt ngn rini
Pilih lagu ngn search lirik bagai lahh ktorg
Tapi sampai kt depan tu je lagu rini yg diorg nyanyikan dulu

Ape lagi mmg naik lah rini tuu
Die kasi layan sorg “Jatuh Bangun” kt situuu
Ase mcm lupe kejap anak 2 org kt rumah tuu
Hahaha

Fajar ckp nie 1st time pelancong berani nyanyi atas tu
Selalu tgk or mintk lagu jee
Tp lagu roha die xpanggil dah
Mungkin x geti kot die nk main lagu tuuu
Huhuu... xpee.... diorg bls karokkk tu...

So lepas je kawah putih kte g isi perut dulu
Nyesal satu je g sane aritu.. lupe nk bwk minyak angin yg yohan bg
Memang picit2 kepala je spnjg jalan ase
Hurmmmm

Kali ni kte g makan tmpt yg same...
Tmpt yg pegi dulu
Yg bezanya skrg diorg dh besarkan tmpt nie
Kalau dulu bersila je semue skrg ade yg duduk atas krusi
Xsilap name die “Restauran Saung Andir” gitu lah

N paling best kat sini mesti nk makan “Ayam Brengsek” n “Ikan gureme”
Perghhh pedas sampai terangkat lahhhhh
Nyummyyyy!!!
(tetibe telan airliur teringat)

Lepas makan kite turun lah dr puncak nie
Target kite lepas nie Cibaduyut
Cibaduyut nie famous dgn brg2 kulit
Dkt sini ktorg pegi 1 kedai nie.. agak besat jgk lahh
Name die xingt tp adelah ti ti ke cmtu lah (xtau lah sy)
Tp nak naik parking die tinggi ke dlm gitu
Hah Grutty kalau xsilap name tmpt tuu... hhahaa

Ha kt sini agk lame jugak la ktorg
Memasing dh gile bile nampak kasut
Mmg tiap sorg lah pegang plastik beg tuuu
Kt sini sempat amik telekung utk budak2... untk cik ainun n cahaya...
Then amik baju baba..
Kasut nurul...
N baju utk kami ber4 nak pakai malam katenyeee
Diorg pulak ade yg beli jam..baju n paling penting kasut

N kejadian yg sgt x blh dilupekan kt sini “Roha with Patung”
Ase takot n nak gelak geguling jee time tuu
Nak dijadikan cite ade patung display nie jatuh..
Tp jatuh landing die ngam2 kt bahu roha smbil muke pandg kt die
Ko ghase ktorg yg dkt sebelah2 depan blkg die nie rase ape
Satu shopping suara ktorg jerit dengar
Sib bek diorg psg muzik..lau x mahu bomba trus sampai time tu jugakk
Hahaha...
Tu mmg yg paling xleh lupe..
Dh terkejut takot bagai...campur dgn ketawa geguling senak perut ase..

Okay lepas dr grutty cibaduyut tu ktorg tmpt perfume
Cakap kt fajar nk g tmpt aritu jugak
Sbb nak bau perfume yg same
Mmg kali nie borong sakan yee
Tp bukan aq nye sorg jee
Utk cik kak zana tu lagi.. die punye lagi manyaakkk ooohhh

Kedai perfume kitorg pegi “Parfumart The Paledang Perfume”
Bisa refill lagi disini...katanyaa...haha
Kt sini korg boleh pilih ikut botol
Tiap2 jenis botol lain ml lain harga
Mcm aq... amik zana punye 50ml Rp60k rasenye
X brape nak ingat.. lebih kurang kot

Ape lagi amik nak pakai sendirik... dalam 3 botol
Lagi 3botol beli tok yohan..khairul n timi..
Jadilah buat diorg... asyik beli baju je..
Kalini amik minyak wangi pulak.. haha

Mase ktorg mule sampai kedai nie xde orang
Punyela suke nak jerit ase
Tp bile tengah pilih.. tengah tgk2... ramai org dtg
Ape lagi.. nak dekat 3jam jugak kt sini
Sebab dh pilih nnti diorg akan bancuh kt situ terus
Kire kte dpt tgk la depan2 diorg bancuh perfume tu
Tp tu lah yg makan mase... lame oiiiiiiiii...
Laparrrr + ngantuk ase...

Settle je kt perfume tu ktorg pon gerak la balik
Tp sblm balik isi perut dulu lah kan
Malam nie sbb bdn xlrt xtau nk request makan mane
Ckp kt fajar ktorg ikut jela mane die bwk makan
Then time tgh jalan tu die tanye makan kt kedai biase je boleh kak..
Warung2 biase saja... ye boleh lah fajar... asalkan kenyangkan...hihi
Tp sib bek owner tu nak masakkn utk ktorg sbb kedai tu dh nk tutup
Itu pon sebab owner tu makcik kawan fajar... kalau xkenal mahu die ckp sudah abis.. tutup...huuuu

Kitorang penat sangat kann...
Penat sampai xlarat... letih je badan nie.....
Hahahaa.... sangattt!!
Lepas makan kitorg g karok okayyy
Karokkkkkkkk
Penat sangat tu kannn..haha...
Memasing dgr karok pergh lajuu... segar teruss... =D heee
Tapi bukti ktorg penat ktorg amik 1jam je...
Kalau x mahu die layan 3 ke 4 jam tuu... haha

Mmg layan sgt rase karok mlm tu
Ngn fajar pon layan kepala memasing niee ha
Hahaa...hancussss hancusss=D hahaa

Abs je karok ktorg pon balik
Xlrt dah nak tahan mata nie ase
Balik2 dpt katil terus lolap lah citenyee
Hahaa

Okay jom tido sambung esokk ZzzzZZzzzz


Nah gambar!!

Breakfast Time

Kawah Putih













Restauran Saung Andir



NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me