Wednesday, October 14, 2015

Ocean Hauz - (Seafood Your Way)

Ini cite pasal kedai makan yg popular skrg nie
before nie org kenal 1 je kedai seafood mcm ni
"Shell Out"
tapi skrg ade dah yg muslim punye "Ocean Hauz"

Dapat tau pasal kedai nie dekat FB
lepastu riki riki lah dkt insta ngn google
hah dh dpt address senang
kite save bile2 nak pegi kan senang nk tuju...hehee

Singgah kedai nie semalam cuti awal muharam kan.
n kitorg pon pegi berjalan kononnye ke Melaka
pastu otw balik Kl singgah lah bangi gi isi perut dulu

1st sampai kedai nie nengok beraturnye panjang ke luar tu
haiyooo
dok tanye diorg nak turun ke tak
memasing ckp dh sampai turun lah try tgk cmne

n ktorg pon gigih n sgt gigih beratur
dekat 1 hour kot bru smpai kaunter nak order yeee

1st time dtg kan biaselah
dok dengar org kiri kanan cakap ape
mane la tau dpt ilmu tambahann...hahaa

kat sini bile smpai korg kene beratur utk pilih seafood n order terus dkt kaunter
masakan diorg ade 2 jenis
ade Grill Pepper and Lemon Butter
n boleh pilih nak hot ke biase ke or extreme hot
harga macam biase standard seafood lah kan...huhuuh

then ade jgk side dish yg lain
fries, steak, nuggets and lain2
so pilih lah mane mahu..yee

paling nak selamat bile ramai org gini
pergi lah bahagikan tugas
ade yg carik meja... ade yg g beratur
nanti xmemasal xdpt duduk
diorg ade 2 tingkat atas n bawah... sit agak selesa jugak... not bad

Lepas order diorg akan bg mahjong paper n apron
then kalau makan lobster ke ketam ke boleh la siap2 amik pengetuk ke gunting yg disediakan yee

lepas tunggu 15 - 20 minit makanan ktorg pon sampai
Finally... dpt jugak nak makan...
bile makan mmg memasing senyap n fokus jelah kann

Overall makanan die sedap...puas hati sangat..
Dari 10 boleh bg 8 kt die..
tapi pengurusan tu boleh kot diusahakan..
yela dah ramai sgt kan.. semue jd kelam kabut..

pape pun sy ENJOY!!! =D


 Nah layan kan gambar yeee..... =D








NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me