Monday, September 7, 2015

JARR Vacay @Bandung

JARR VACAY
1st Day


Flight kami pagi nie pukul 06.50am and dlm shedule will landed around 08.45am
So pepagi lagi ktorg dh ada kat airport..
Urm pagi ke? Rasanya tengah malam or awal pagi kot...
Sebab pukul 01.00am lebih dh tolak dr rumah...semangat x disitu?
Hahaha
So sampai kt airport bwk slow2 layan mata tu lebih kurg kul 3 la sampai kt KLIA2 tuu..

Sampai je sane benda 1st ktorg buat pegi drob luggage
Xlarat asenye nak tarik bagai beg nie spnjg jalan
Walau xdek isi sangat pon tp mcm kelam kabut je byk2 beg
Yela sorg bwk luggage ngn beg blkg...ha ngn handbag lg... xke pening citenye
So pegi tu ktorg dpt masukkan semue beg yg ada..
Kecuali beg blkg anis kot asenye xmsuk sbb xckup kilo dah
Tp yg lain semue selamat masuk..hee...

Lepas check in brg smue tu kan awal lagi..
Ktorg lepak dkt paparich... sesambil isi perut skit ngn tgk kpl trbang la gayanye..
And dlm pkul 5 cmtu ktorg masuk dlm sbb ikutkan pengalaman kan...
Nak jalan jauh ke dlm tu.. ngn checking2 lg nnti... better masuk awal..

Ouhh lupe pulak...
Kami nie mmg gilonye group..
Kalau boleh benda semue nak same
Mmg pantangla... asal kemana kalau ade ape yg special mesti tanye “Tema ape korg?”
N mcm biaselah yg memilih temanye mesti lah Roha
Sbb dielah yg memule sekali bangkitkan soal tema nie
Ingt lagi 1st Jarr Vacay ke Langkawi
Xplan tema ke ape ke... gagah weii carik samekan jugak baju ngn tudung tuu
Kalau xde yg bwk lebih la bg pinjam nyee
Hah tu lah die...
So baik pikir tema sebelum ke bandung nie kan..
Senang citooo... xyh pening nak bwk baju ape..
Ikutkan je tema tu... hahaa..
(Xpening lah sangatttt)

So tema ktorg 1st day kat sane “Baju 4915”
Ce teka--- teka....tekalahh
Hahaha
Okayy tu semue pengaruh Zareama wife si kembar tu
Baju same blkg ltk date vacay
So date kami 4-9-15!!! Yeayyy

Baju hitam 4519 + shawl pink + Handbag PINK
Nampak x gile pink semue org=D hahaha
Layankann...

Okay balik cite tadii tuu...

Nak dijadikan cite.. awal x awal sgtla ktorg masuk..
Sbb bile dh smpai kt tmpt waiting tu..
Punyelah kalot bile tgk xramai dh kt situ
Ghupenye tu dh “Final Call” okay...
Haiyoo...
Acane blh lambat nie... pelik je memasing..
Hahaha... sib bek xkene tinggal okay!!

Okay pape pon kami selamat naik flight pagi tuu...
Dlm flight nie ktorg dh beli makanan siap2...
Menu pagi tu Mee Goreng + Teh Tarik
Tapi xdek maknenye nak makan.. perut nie meragam mcm2 hal pg tu..
Aduhaii... kelemahan paling utama tu lah die,,
Nak g toilet kt dlm flight... mmg xpnh pg lagi lah citenye...
Sib bek blh dipujuk lg perut mase tuu...hihii

Lepas je FA kemas makanan2 tu... kami pon tutup mata...
Erm bukan kami sgtlah... Aku ngn anis je tido..
Yg lg 2 org tu.. dok gelak ape je kejenye...
Dalah siap pindah tempat kt depan...
Bangun tido tgk xde org kt sebelah.. tekejut je ase..
Sib bek flight ni terus je xde stop2... kalau x ade yg dh turun memana agknye tu
Hihii
Sekali bile tgk henfon... hah tu dia..
Abis penuh gmbr selfiee berdua tu je jawabnye..
Sib bek xtau passwrd phone,,,lau x mahu abis memory kt diorg je..
Hahaa...

Okay mase dlm flight tu ktorg ade dapat 1 form..
Form tu FA tu ckp isi 1 group 1..
So mmg aq jela yg isi utk yg lain..
Sekali bile dkt pintu kuar lepas immigration checking tu diorg xleh kuar..
Sbb die cakap yg 1 form 1 utk family je..
Lau kawan2 mcm ni sorg satu kene isi
Eh sengal.. so aq jela  lepas.. diorg kene masuk isi balik form tu..

Keluar je dr airport tu... mule lah tercari2...
Sekali dr jauh je dh nampak Fajar dok lambai2 tangan
Hah sib bek xlupe amik... lau x masak lah nk tunggu situ
Sambil tunggu diorg kuar sambil borak2 ngn fajar..
Lebih pd ape nak buat lepas nie..nak pg mane..hahaha
Yg lain punye gilo jalan lebih hebat sbb tu kene plan btul2...

So lepas je diorg kuar..mule lah sesi perkenalan diorg...
N ktorg request benda pertama beli simcard..
Tu paling penting hokayy!! Hahaha

Dari airport tmpt 1st ktorg pergi “Kampiun Bisto”
Nie utk breakfast... n tmpt die sebelah Resaturan Sederhana je..
Dulu pergi makan kat Restauran Sederhana tu xperasan pulak tmpt tu..
Memandangkan ktorg dah isi perut sikit kt dlm flight td
So kali ni ktorg amik air n makanan sharing2 je..
Xyah byk2 sbb kenyang lagi je... hihii...
So dkt situ fajar ckp ade org jual simcard sekali... so blh beli..
Mmg slumber je.. jual simcard dkt pintu masuk Restauran Sederhana tu je okay.. tepi jalan..
Senang gile.. haha...
So harga simcard tu sekali Internet 2gb (kalau xsilap), simcard Simpati sorg Rp60,000 (RM 18) cm gitu lah.. boleh lah nak pakai 4 hari kan..
N diorg boleh potong siap2 simcard tu ikut henfon memasing...hihi

Then breakfast dh settle.. simcard dah settle...
Next.........

Okay, tempat 1st ktorg pergi “Bandung Textiles”, Cihampelas.
Nie fajar kate kedai Famous yg kt Pasar Baru dlu mase time aq pergi,,
Tp tauke die dh pindah kedai kt sini..
Lagi bosar... lagi byk... lagi mahai kot...
Hihihii....
Tapi tgk la kain ape jugak kan...=p

Kat situ agak lame jgk ktorg...
Urm... aq dpt tangkap kain lace kat sini...
Agak mahal jugak.. tp teringin nye psal agknye..
Sbb tu kebas je agknye...haha

Aq amik package kt sane... bkn package mane pon sbnrnye..
Tapi beli kain ngn lace... n hantar jahit terus kt situ..
So baju tu akan siap dalam 2 hari gitu lah..
Ahad malam diorg antar kat hotel..
Total baju tu termasuk upah dlm Rp2juta ++ gitu (RM 650++)
Gitu kot asenye...heee

lepas dri kedai tu ktorg ade lah berhenti kt tepi jln chihampelas tu
Sbb fajar tertinggal hp kt kedai kain tadi tu..
So die park tepi n jalan kaki g sane balik
N ktorg tgk2 kedai2 kt tepi2 tu..
Xde yg menarik sgt... tp boleh la smbil cuci mata kan..
Hihii

Lepastu ktorg truskan perjalanan ke factory2 outlet..
1st ktorg pegi Rumah Tas
Kat sini byk2 lah sangat Tas2 tangan ya mbak..
Tapi biasa lah.. chantek model nya cantik duitnya..
Haha
Ktorg xde shopping pon kt sini..
Just tgk2 n kluar...

Ha dpn rumah tas nie kalau xsilap ade a few factory outlet
N ktorg masuk satu tu (tp dh lupe name nye) hihihi
Kat situ ade jual mcm2 baju n kasut
Utk budak smpai lah dewasa
Agak complete jugak n harga die pon not too bad
Kire okay lah...ade murah ade mahal..hihi

Then sementara nak tunggu mase utk check in ktorg pusing2 area bandar
Ade berhenti dkt a few factory outlet jugak..
Ade satu tu tmpt kasut..
Dr luar lagi dah nampak kasut besaq bak hang kt pintu die
Xingt sgt name die
Tp mcm ade tulis sepatu gitu lah...huhuu

Tempat handbag pon ade a few ktorg pegi
Tp dgn bdn dah letih
Mmg tgk2 gitu jela citenye..
Xdenye nak belek satu2 tiap beg tu
Huahuahua...
Nak balik bilikkkkkkkkk...ponat...

N lepas je siap semua...
Agak2 dah nk dkt waktu check in tu
Kitorg pn tuju ke hotel...
Sebab badan dah letih jugak la kirenye
Yela mahu tidak dari kul 1 pagi lah katekan..
Lagipun senang settlekan bab check in hotel dlu kan..

Hotel ktorg De Betara Hotel
Mostly hotel nie okay sangat..
Breakfast die okay..
4 hari kat sane memang makan buffet je
N main menu diorg mesti tukar2.. xdela bosan kan...

Cuma hotel ni kt lobby jela agak sesak sbnrnye
 Tapi korg bkn nak dok lobby kan
Setakat seminit dua tunngu supir kalau diorg jem sikit je
Naik turun kite bwk brg pon xlalu lobby
Terus g park dkt P1 then terus naik lift g bilik
So kdg2 xlalu pon lobby tu... for me xde hal... hihi

Kt sini kitorg amik Grand Family Delux utk 4org n ade 2 Queen bed
Dalam bilik pon blh thn besarnye n luas
Siap ade area utk tgk tv n sofa kt situ
N overall boleh bg 4 from 5 =))

Okay now continue lepas check in hotel balik..hihii
Sblm balik hotel dh ckp ngn Fajar
Nanti mlm baru amik ktorg dlm pukul 8 lebih gitu la
Sebab boleh lah memasing tido layan kan mata kjp kan
Nnti malam boleh g dinner...

Hurm tapi tido tu mmg kejap jela asenye
Sebab bile dh brkumpul berborak xhenti asenye
So sorg2 lah bangun g mandi n siap
Then ade story nye di bilik kami sblm keluar g dinner
Huahuahuhua....

Anyway thanks to Anis n Roha cze dh wat suprise birthday utk me n Rini
Memang x terpikir pon walau mcm pelik je dr awal b4 pegi lg
Diorg berdua blh pakat ngn Fajar rupenye bab nk wat suprise nie
Haishhh sabar jela diorg nie.. =D heee

1st  sblm pegi paling pelik bile Anis mntk no Fajar
Die ckp nak bg dkt akk office utk pegi next year
Tapi aritu die cite die amik package semue sekali siap supir
Dah kenapa nak kene amik supir asing pulaknye..
Tp mcm malas je nk tanye lebih kan.. so bg jela..
Rupenye mmg dr sane lg dh settingnye
Cehhhh

Then mase kt bilik tu tgh baring2 nak bangun siap
Tetibe Anis mintk hp Iphone... eh mcm pelik je...
Punyela terangkan kt die hp tu xdek amik gmbr... xde tenet pown..
Die pun xpe... meh jela.. bagi jela.. eh degil die nie... amiklah...
Sekali rupenye citenye.. bile ade line phone tu (Esok hari)
Baru masuk whatsapp Fajar rupenye salah antar gmbr Kek kt aq
Ptotla kelam kabutnye anis smlm... hahaha...sib bek xde line..
Kalau x Kantoiii=D

So citenye suprise tu..time tu aq ngh dpn meja makeup lagi..
Ngah dok betulkan tudung
Then roha keluar bilik.. xtau g mane.. pastu masuk blik..
Die ajak koni g amik brg die kt bwh
Aik... brg ape plk kt bwh yg tertinggal..
Tapi xsempat tanye bukak mulut die dh hilang dr pintu bilik..
Kesabaran jela...
Rini plk mase tu tgh dok atas katil men hp
Dan mulelah kisahnye...

 Tetibe diorg masuk dgn ballon n cake bagai..
Hah muncul tiga2 orang kat situ
Yg ktorg dlm bilik nie ase mcm eh ape hal nie..
Ouhh ptotlah hilang dua org tu..
Amboiii Fajar siap ade sekali
Hahaha...
Pape pon sgt2 terharu utk suprise tu...
Thanks utk kek n ballons n gambar2 comeii terikat kat ballons tu..
Hihi..
I love u so much n alots JARR!!!!
** tapi paling dasyat kan.. kek besday tu fajar beli n last day die jgk bwk balik tnpa terusik...bkn sebab xnak makan... ke ape.. tp asal balik hotel semue perut kenyang lebih pd carik bantal** =D haha

Okay settle je possing2 amik gambar ktorg pon siap nak g dinner..
Malam nie tema kami “ Baju Cupcake + Black Shawl”
Tiap hari bertema hokay... jgn xtahu pening pikirkan sblm pegi=D heee

Dinner kami malam nie agak2 romantik gitu dkt “The Stone Cafe, Dago”
Memang agak ke puncak dikit lah tmptnye..
Mase ktorg dtg tmpt nie agak2 dh nak full dh..
Parking kt atas n dlm dh penuh.. so kene park luar..
Sian Fajar turun naik amik kete... eh amik ktorg lah..  hahaa

Menu malam nie lebih pd ala carte
So sendirik pilih mane mahu makan
Tp xingat pulak ktorg makan ape mase tu
Ade nasi goreng seafood , muchroom soup nyummy n mcm2 lagi lah
Nanti kalau ade resit kte amik gambar okay..

So makan n lepak2 kt situ pon dah agak berjam jugak
Jadinya lepas makan kite balik hotel lahh
Esok dah plan ngn Fajar n diorg nak ke Kawah Putih

Mangun pagi ye semuee.....


Nah layan gambar 1st day kami=D

4-9-1-5









Gambar Selfie mereka saja!! =p
 
 
                                    

                                     

Kampiun Bistro


With Fajar

 Birthday Surprise



The Stone Cafe, Dago


No comments:

Post a Comment

NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me