Monday, January 4, 2016

Kenduri akikah Auni

Hah yg nie mmg kelam kabut nye plan namenye
Ari rabu tengahari mek bee tu dok mesej ckp mntk tolong
Pergh dlm kepala dah pikir benda ape agaknye nie
Hurm sudahnye die ckp mcm mane nk buat buaian berendoi
Nak yg tradisional punye
Die langsung xde idea nak buat n majlis nye mmg last minit sgt
Aiyooo

Aq pon xpikir lame
Terus tgk2 tiket flight
Kalau murah boleh lah terbang
Kalau mahal tidak lah temannn

Dan alhamdulillah... tiket pon murah mase tu xsampai 100 kesana
So booked lah utk kami berdua
Ermm mase tu terus mesej koni die free x
Nak ikut tak
Sbb mane la tahu malam new year die ade plan ke ape kan
Tp jawapan die Yes!! Jomm!!
Hah ape lagii... makin laju tangan beli tiket kann=D heee

Tetibe ptg tu tanpa di pinta umie plk dok tanye esok g mane?
Ko keje x?
Ehh ko pasang cctv ke ape kt henpong nie
Mcm tau2 je kannn
Hurmmm
Bile ckp nk g kedah.. terus lah die mulekan sesi pujok memujok
Nak ikut sekali katenye g sane
Alasan paling xblh diterima.. “Mimie xpenah naik flight”
Pergh!! Sentap dgr!! Abis sebelum ni g Vietnam ngn Surabaya tu kayuh basikal ke ape?
Hurghh... mening2...

Then balik tu mcm blur2 je nak susun ayat ape nk gtau mak ngn baba
Sekali akak plk tanye soalan
Malam new year g mane dik
Aduhaiii... dpn mak ngn baba lak tuu
Aq pon slumber blur lah ckap “Hah esok pagi nk g kedah..jumaat ade kenduri akikah auni”
Tercengang mak dengar... aik akikah pon nk kene pegi ke kak?
Heee nk wat cemana mak... mcm xkenal bee tu cemana
Die suruh pegi katenye xjauh pon kedah ngn kl..
Nek flight 45minit jee
Hekk.... kesabaran jela bee nie...=D heee

Then jumaat pagi2 tu dlm kul 4 lebih ktorg dh gerak g klia
Mcm biase lah driver setia mestilah adik kann
Huhuahuaaa
Sampai airport die xturun.. just drop je
Ktorg pon terus jela masuk gate
Panjang jgkla beratur mase tu
Ramai boleh tahan org nak fly pagi nie..huhu

So pukul 7.05 ktorg terbang... dlm kul 8 gitu ktorg sampai..
Sampai2 je tunggu bee dtg amik kami
Dalah makcik tu mai bawak auni berdua gitu je
Sib bek auni x nakal dlm kete... dok diam saje
Senang lah nak drive die...

Pagi tu ktorg g breakfast kejap.. then balik rumah mak bee
Sampai kt rumah bee dlm kul 10 gitu
Ktorg baring2 dulu mate ni mcm mintak dipejam jeee
Bee pon nk settle hal kedai die kejap
Dapatlah ktorg baring2 kan..
Urmm xdenye baring jee...mmg lelap smpai kul 1 lebih baru bangkit
Hamekk... tu pon sib bek bee dtg kejut
Lau x... urm mahu lajak sampai kul 3 ke 4 tu=D heee

Then bangkit2.. makan2.. n siap lah nk keluar beli brg
Kami pi Mr Diy dkt aneka.. beli segala jenis mak nenek nk pakai tok hiasan
Pastu g carik bunga2 lagi...
Then g cuci gambar cik mek molek auni nie lagi
Urm makan pasembur... hee
Mcm2 lah tmptnye pegi ptg tu
Amik baju dkt rmh mak bee n balik rmh bee dlm kul 8lbh gitu
Rehat kejap2 then terus g rmh mak mertua bee

Mening nak buat buaian berendoi nie hah
Bukan susah tp leceh je kot asenyee
Nak kene ikat kat atas bumbung bagai kan
Alas gune kain batik lepas lagi
Ngantuk tgk ngn tunggu.. heee

Ktorg settle hias benda tu dlm kul 1..
Ehh ehh... dh new year lah korg...
New yr kt mane tu?
Haha... nie ha ngn buaian berendoi nieee=D hee
Xde nye bunga api yee..=p heee
Lepas settle je buaian tu ktorg g makan
Perut dh bunyi lagu rap dah nie
Xleh cover2 dah lapar die.. heee
N mlm tu kami tido rumah mak bee
Balik tengah malam semue dh tido lah kan
Sib bek tmpt tido dah setting kan..
Heee....dlm aircond... sejuk2... cepat lelap mata..

Okay Morning!!
Lekas bangun jom g rumah kenduri auni!!

Lekas xlekas lah bile anak dara bersiap nie kann..
Bangkit dah lah lewat=D heee

So tengahari tu sampai ptg kami kt rumah mak mertua bee
Kat kampung lahar, malau
Yg bestnye tepi sawah kottt
Bile angin perghhh tgk sawah padi tu cantik je beralun gituu
Gheramm gerammm
Sbr kn hati tunggu ptg bru turun bendang

Bile dh dpt turun bendang tu
Jgn xtau org len dah naik kami dok kt tengah bendang lg tu
Dok pusing kanan
Pusing kiri... xyah kire lahh.. mcm2 gaya ade nie hah

Lepak ptg2 tepi sawah... gelak tawa..
Btul2 release segala keserabutan minda mase tu
Yup!! New year with new experience!!
Love it!!

Ptg tu ktorg kelam kabut sikit lah
Mane tak nye..
Fligh kul 08.20 tp kul 7 kt rumah bee lagi dok siap2...
Kalau kl mmg xsempat dah lah tuu
Rumah g klia pon sejam.. mmg tertinggal jwbnyee..
Sib bek nie dekat jgk..ikut highway dlm 15minit gitu kot..

07.30 dh kat airport terus check in beg..
Hah balik ni ktorg try Malindo Airline...
Malindo ni yg bestnye dpt siap2 luggage 15kilo and ade bg snack sekali
Okay lah kan... dr Air Asia semue kene beli=P heee

Tapi masing2 adelah kelebihan and kekurangannya sbnrnyee=D huuu
So flight kami pon dengan selamatnye mendarat dkt Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang...


Okay Jom Balik!! Makan n tidooo=D heeee


















NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me