Thursday, February 25, 2016

Food Review: The Garage KL


Nama: The Garage Kl, Gaffee & Co
Tempat: Sebelah Istana Bambu, Ukay
Insta: THEGARAGEKL
Menu: Western & Masakan Panas & Dessert

Okay now nak buat food review kejap
Bukan ade special utk dis one sampai nak buat review bagai
Byk lg tempat yg dh pegi n menarik
Cume mase nye skrg je yg free and terlintas nak menaip
Heee

Okay tmpt ni baru jugak la femes n jadi tumpuan
Dkt je ngn area rumah
Mmg asal lalu je nengok kedai nie
Nak singgah mcm xkesampaian jeee..

So one day balik keje terus ajak anis n umie g sane
Diorg? Hurmm mane pnh menolak..
Tu yg bagus nye diorg nie.. heee

Okay kedai ni yg menarik die tgk name jela
Dah garage kan.. so mmg ala2 gitu lah
Die macam modified sikit kontena2 tu and jadikan makan area
Mmg agak kreatif lah disituu

Sblm nie penah try pegi dkt Subang..
Depan sunway collage
Rasenye ni tmpt 1st yg buat viral
Taaapppppiiiiiiiii
Big TAPI
Huhuhuuhu....
Tmpt tu x startegik and mcm xmenarik sgt lahh
Die dalam bangunan n parking sgt2 susah!!
Lagi2 kene pulak mase bdk2 tu ade classs....
Melekat nak peginye... dalah 3 ke 4 round pusing situ
Last2... okay jom shah alam.....=D heee

So menu ktorg malam tu more to western
Aq order Lamb as usual... umie chicken and anis olio...
Overall makanan die sedapppp
Tp anis ngn umie xabis.. dh kenyg katenye...
Xtau lah kan...kenyg ke x setekak ngn diorg...heee

Then yg buat femes air die lah..
Tp umie je yg order air tu
Aq amik caramel n anis mineral..

Air tu mmg perghhh
Bile sampai je nengok... mcm2 ade dlm tu
Mule2 mcm takot2 je nak rase
Tp bile umie ckp sedapppp... okay meh cube..
Bile dh try... hahaha.... mmg sedapp!! =D  heee

Okay so kalau nk pegi sini satu je... pandai2 lah pilih mase..
Sebab mase ktorg nak balik tu.. mmg beratur panjang gilee lahh
Xde tmpt nye pasal... n byk pindah istana bambu.. heee

Overall boleh bg utk tmpt ni 7/10
Selamat Mencuba!!  












Wednesday, February 24, 2016

The Pines - ShortVacay



Okay kali nie nak cite 1 trip urm xdelah trip sgt
Mcm bercuti sekejap.. just pegi tido n balik
Heee
Trip 2day 1 nite kt melaka

Urm nie “kaki berjalan berhenti” punye trip
So means... me, anis n zana
Nak dikatakan sempena release tension lah
Rehat2 lepas yg memenat kan utk minggu tu
Mainan perasaaan belaian jiwa sgt minggu tu yeee
Hopefully lepas nie my “JARR” x diduga lagi...

Okay ktorg gerak dlm tengahari gitu lah..
N diorg berdua xtau mane nak stay
Sebab bile sampai2 je terus tuju hotel utk check in
Mase tu bru memasing tau...
Ouhh sini.... “The Pines”

Nak tau ape menarik ttg hotel nie?
Penat cheq buat kaji selidik hokayyy
Yg best hotel nie ade satu level die ade pool
Pool die dr bilik boleh terjun terus
Its not private for one room lah but still okayy..
Dr bilik dh boleh terjun kann
Xyah lah nak nek turun lif g public pool diorg
Heee
N mostly yg dtg mandi dkt common pool semue tgk bilik ktorg
Ohh boleh nampak yee
Sbb pool bilik ktorg akan memanjang utk sebaris bilik
Yg best mase tu xsemue bilik full
So apelagi.. ibarat itu kami yg punyaa... haha =D

Eh lupe pulak..
Masuk2 bilik mmg diorg dua jakun lah nengokk
Yela mesti expect hotel biase2 je kann...heee
Then yg menarik dkt level tu jugak ade playground and satu tmpt yg luas boleh lepak2
Xdelah lepak sgt tp nak amik gmbr mmg chantek
Nampaklah skit melaka tuu kann,...heee

Ptg tu kami terus terjun pool
Mandi kemain xingat sampai maghrib jugaklah
Nak wat acane sunset bagai katenye
Dr pool lari ke playground lari ke padang hijau tuuu
Nasib lah yg nengok kami tiga mase tu...hee

Then lepas bersihkan badan semue jom siap utk dinner
And dinner malam tu kami plan nak ke Umbai
Org cakap umbai byk makanan seafood
Urm xberapa jauh dgn tmpt ktorg lah mase tu
Tp bile sampai je
Mak aiiiiii
Ase nak u turn je... panjang beratur nyee
Kemain jauh jugakla ktorg park mase tu

Nak dijadikan cite... kedai dlm otak ni terbayang seafood dkt bagan lalang gitu lah
Sekali yg dpt mcm adam seafood sebelah rumah tu adelahh.
Hekkk gituu jeke..
Tp xpelah...
At least org ckp kte dh penah try kann
Tp ade satu kedai nie parameswara kot
Yg tu asenye kalau nak pg kene g kul 5 or 6 kot
Sbb mase ktorg pegi pergh beratur nak duduk satu hal panjang ke jalan
Yg nak bayar pon beratur kemain smpai meja makan
Iskk... gigih sungguh diorg nie...
Maybe situ lah yg sedap sgt nye kot
Tp xtau lah kan...heee
Utk kesana lagi??
Erkkk org len drive boleh la..... =p hee

Then balik hotel kami borak2 layan tv n tidoq
Gud nite

Morning Sunday!!
Pagi tu mcm biase bangun awal nk g brekfast kann
Breakfast kt lobby area
Ade restaurant ape tah namenye.. hee
Urm lepas makan pon ktorg terus naik bilik
Rest2 badan... siap2... n jom check out
Hurm mase dlm hotel kemain plan nak singgah merata baru gerak balik kl
Sekali dpt mesej mak nk buat kenduri malam tu
So nak x nak kenelah balik
Sbb tu lah namenye bercuti sekejap sgt
Heee
Sorry korg... next time lagi kte sambung yeee=’))

Layan kan yee=D









 

NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me