Wednesday, February 24, 2016

The Pines - ShortVacay



Okay kali nie nak cite 1 trip urm xdelah trip sgt
Mcm bercuti sekejap.. just pegi tido n balik
Heee
Trip 2day 1 nite kt melaka

Urm nie “kaki berjalan berhenti” punye trip
So means... me, anis n zana
Nak dikatakan sempena release tension lah
Rehat2 lepas yg memenat kan utk minggu tu
Mainan perasaaan belaian jiwa sgt minggu tu yeee
Hopefully lepas nie my “JARR” x diduga lagi...

Okay ktorg gerak dlm tengahari gitu lah..
N diorg berdua xtau mane nak stay
Sebab bile sampai2 je terus tuju hotel utk check in
Mase tu bru memasing tau...
Ouhh sini.... “The Pines”

Nak tau ape menarik ttg hotel nie?
Penat cheq buat kaji selidik hokayyy
Yg best hotel nie ade satu level die ade pool
Pool die dr bilik boleh terjun terus
Its not private for one room lah but still okayy..
Dr bilik dh boleh terjun kann
Xyah lah nak nek turun lif g public pool diorg
Heee
N mostly yg dtg mandi dkt common pool semue tgk bilik ktorg
Ohh boleh nampak yee
Sbb pool bilik ktorg akan memanjang utk sebaris bilik
Yg best mase tu xsemue bilik full
So apelagi.. ibarat itu kami yg punyaa... haha =D

Eh lupe pulak..
Masuk2 bilik mmg diorg dua jakun lah nengokk
Yela mesti expect hotel biase2 je kann...heee
Then yg menarik dkt level tu jugak ade playground and satu tmpt yg luas boleh lepak2
Xdelah lepak sgt tp nak amik gmbr mmg chantek
Nampaklah skit melaka tuu kann,...heee

Ptg tu kami terus terjun pool
Mandi kemain xingat sampai maghrib jugaklah
Nak wat acane sunset bagai katenye
Dr pool lari ke playground lari ke padang hijau tuuu
Nasib lah yg nengok kami tiga mase tu...hee

Then lepas bersihkan badan semue jom siap utk dinner
And dinner malam tu kami plan nak ke Umbai
Org cakap umbai byk makanan seafood
Urm xberapa jauh dgn tmpt ktorg lah mase tu
Tp bile sampai je
Mak aiiiiii
Ase nak u turn je... panjang beratur nyee
Kemain jauh jugakla ktorg park mase tu

Nak dijadikan cite... kedai dlm otak ni terbayang seafood dkt bagan lalang gitu lah
Sekali yg dpt mcm adam seafood sebelah rumah tu adelahh.
Hekkk gituu jeke..
Tp xpelah...
At least org ckp kte dh penah try kann
Tp ade satu kedai nie parameswara kot
Yg tu asenye kalau nak pg kene g kul 5 or 6 kot
Sbb mase ktorg pegi pergh beratur nak duduk satu hal panjang ke jalan
Yg nak bayar pon beratur kemain smpai meja makan
Iskk... gigih sungguh diorg nie...
Maybe situ lah yg sedap sgt nye kot
Tp xtau lah kan...heee
Utk kesana lagi??
Erkkk org len drive boleh la..... =p hee

Then balik hotel kami borak2 layan tv n tidoq
Gud nite

Morning Sunday!!
Pagi tu mcm biase bangun awal nk g brekfast kann
Breakfast kt lobby area
Ade restaurant ape tah namenye.. hee
Urm lepas makan pon ktorg terus naik bilik
Rest2 badan... siap2... n jom check out
Hurm mase dlm hotel kemain plan nak singgah merata baru gerak balik kl
Sekali dpt mesej mak nk buat kenduri malam tu
So nak x nak kenelah balik
Sbb tu lah namenye bercuti sekejap sgt
Heee
Sorry korg... next time lagi kte sambung yeee=’))

Layan kan yee=D









 

No comments:

Post a Comment

NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me