Thursday, May 26, 2016

Selamat Pengantin Baru Yohan!!


25-05-2016

Selamat Pengantin Baru Yohan & Lena!!
Semoga bahagia hingga ke syurga
Semoga kekal selamanya
Dan selamat menempuh alam rumah tangga


***

Okay ni nak cite psal kayap
Erkk bukan aq yg kene ke ape
Ehh tp aq mmg penah kene dah sblm nie
Mase stady kt bangi dlu
X hingat pulak ade penah post ke x psl tu sblm nie
Tp sakit tu mmg tahap maksimum rase
Fikir boleh bwk maut semue lahh
Hurghh
Pengalaman terhebat rasenye tu

Erm okay2...
Nak jadikan cite mase dok whatsapp ngn yoha nie
Kemain lah die ckp die xsihat..
Dah 4 ari sakit..
Kalau perasan tgk gmbr kahwin tu mane de die senyum ke ape
Gmbr pon mmg mcm xamik byk
Yela antr kat ktorg pon sekeping je
X ke sakit hati ase? Hurmm

Tapi aq nie kan degil
Susah skit nak percaya ckp si yohan tu
Yela asyik kene game je ngn die
Mmg xlah nak caye cpt2 kan..

So bile die ckp die sakit
Aq pon slumber jawab
“Relax lah yohan.. pertukaran hormon je kot... dh de bini kan”
Hahaha=D (bygkan otak aku nie..phuii)
Then aq ckp lg.. “Jgn manjakan diri.. kesian bini nanti bru kahwen suami dh sakit”
Erkkk!!

Lepastu die pon pnt nak explain.. then abis stkt tu..

Bile dh balik rmh semue plk
Aq yg ase x senang duduk
Dok pikir btul ke sakit pakcik nie
Mmg x aktif plk kt fb ke memane skrg nie
Haishh... pelik..

So esok tu aq pn whatsapp
Ikut hati nk je mesej mlm tu
Tp pikir dh de bini kan.. X Helok yee...
Then esok tu personal mesej ngn die tnye btul ke u sakit
Tetibe die xjawab terus antr gambar
Tgk gmbr tu terus melopong mulut
Perghhh
KAYAP!!!!
Hah tu lah yg terkuar dek mulut nie
Gile lah... punyelah banyak kott!!

Bile tgk je terus teringat cite dulu mase kene
Pergh mase tu mmg sgt beruntung bertuah bdn kalau ade kawan korg yg snggup tolong
Bukan ape.. benda ni org ckp brjangkit melaui sentuhan
So mmg xramai la org yg akan dkt ngn korg
Lagi2 kalau kt hostel mesti agak susah okayy
Sape nk tlg sapukan ubat kalau x kwn  korg
Kt rmh ade je fmly nk buatkan
Kt hostel... pergh boleh sentap dalam...
Tapi nasib bek aq ade bee
Sampai skrg terkenang jasa die
Walaupun die agk tkot2 berjangkit tuh
Tp die sapu jgk.. die ckp jangkit kalau sentuh
Die xsentuh pon tmpt tu
Die sapu pakai cottn bth so benda tu yg sentuh tmpt tu
Hah cerdik kan kawan baik sayee!!
Thanks yang!! Mmuaahhh

Ehh berbalik cite yohan..
Urm die antr dlm 3 keping kot gmbr
Dr depan tepi n blkg
Mmg abis nampak satu dada die sampai blkg lah penuh
Mcm2 jgk aq pesan kt die
Paling penting jgnlah dok dkt dgn org yg goreng2 bagai tu
Mmg perit rasenye
Mcm nk g kt diorg ase nak hental kuali semue tu
Makan dalam sgt kt urat2 saraf tu
Mmg kt rmh kalau mak masak ke ape mmg aq dok bilik tutup pintu n bergelap lah
Xnak tau pon ade org kt dapur tu

Then paling penting aq ckp kene g doc
Xtau la doc sane same ke x ngn kte
Tp kene lah g sane amek injection n minum ubat diorg btul2 selama 5 hari
Betul2 kene follow ubat tu
Mmg agak mahal kalau kt sini pon
Dalam RM 100 lebih asenye
So semoga cepat sembuh yohanis!
Try lah cari petua2 kampung kot2 ade yg mujarab ye...
Nway selamat pengantin baru sekali lagi.. =))



Monday, May 23, 2016

Birthday Surprise for Rini

05-02-2016

Kali ni gune perkhidmatan suprise planner @n_surpriseplanner
Tok wat surprise kat rini
Overall mmg puas hati ngn sis nie
Siap boleh dtg ofis amik hadiah rini then baru g ofis die
N siap tnggu lagi cik kak ni balik lunch merayap smpai ptg
Hahha

Pape pon thanks for a great job sis!!!

And to rini...
Happy Birthday..
Semoga panjang umur n murah rezeki...

Eh lupe...
Birthday rini x abis kt situ jeee
Ktorg ade celebrate jugak birthday die
Plan mule nak buat dkt Bora Ombak
Tp diorg punye package kemain lagi boleh tahan
Then kalau nak buat sendirik kemain x dilayan
Cehhhh
Mmg reject awal2 lah tmpt tu...

Then ktorg pilih istana bambu
Senang n simple
Kol bgtau nak reserved 1 table yg pondok
And bgtau nnti ade planner yg dtg setting
So okay...gitu sajee...

Dan tema ktorg malam tu hitam yee
Hitam lagi..
Dah mmg hitam yg senang...=D
Shawl ktorg suruh rini pakai royal blue
N ktorg coklat..
Hah ngam kann!!

Ouh untuk dinner nie..
Table ktorg di siapkan khas oleh @terkezutbyrk
And cake ktorg dr @mnm.cupcake
Mmg sgt puas hati ngn deco table n cake yg marvelous!!

Okayy skrg mmg cara ktorg
Kek xboleh makan yee...
Kek memasing bwk balik rumah sbb syg nk makan..
Baiklahh..=D haha

Okayy... done..
Nway... Happy Birthday again Rini!! =’))














Sunday, May 22, 2016

Jenjalan Cuci Mata....Asah Bakat @Eco Majistret

Tempat ni da lame pegi
Tp xsempat je nak simpan dlm blog
Bile tgk album2 dlm hard disk nie baru perasan entry nie xdek
Bukan ape.. esok lusa kte xtau hayat hard disk tu dgn kite
So kalau post entry dkt sini atleast kte ade simpan cerita tentang dia kt sini
Hamboii.. cerita tntg die sangat... hee

Okay tmpt ni yg jd teringin nk pergi nye sbb viral dkt FB
Then bile tgk2 gmbr diorg post mcm
“Wah.... chanteknye!!!”
Hah gituu
Jadi ktorg pn plan dtg sini
Tp xsure plan ke unplanned sbnrnyee
Ke anis n zana yg terpaksa ikut aq ke sini
Hahaha

Tp serius... jalan nak g sane mase tu mmg melakat mcm gam gajah gitu
Mmg xbergerak bile dh sampai kt area tu
Kete mmg dh byk parking2 kt luar tu
Adelah kot sejauh 2-4km diorg jalan tu
Erghh mcm jauh sgt kan??
Tp gitu lah lbh kurg... jauh yeee.....
Heee

Tapi ktorg kan selalu degil..
Nak jugak usaha sampai dapat kan..
Mmg gigihla ktorg dok dalam jem tu sampai ke dalam
(Gigih lah sgt...sbbnye malas nk jalan je okayy..)
Dalah panas sgt2.. aduhaii... mmg xlarat rasenye nak jalan..
Lagi2 mase tu aq ngh sakit perut
Sblm pegi bape kali dh ulang alik toilet
Dalam kete tu pon dok tahan2 jgk
Sampai lah masenye yg tak tahan teramat
Terus park kete tepi n berlari masuk ke dalam showroom diorg carik toilet
Hahaha..
Sib bek bawak zana.. die ngn umie terus proceed carik parking
Aq ngn anis carik toilet=D heee

Settle je register n amek pass masuk
Ktorg pon masuk dalam tu
N bile masuk tgk sekeliling tu
mcm... “Urm xdelah besar mane tmptnye ni”
okayyy...
berbaloi ke sbnrnye nie dtg jejauh sini n jem teruk gitu?? Hahaha

Mmg nak puas kan hati biar berbaloi
Gambar tu lah kene main peranan
Mmg byk gile lah hasilnye aritu
Biar byk baru puas hati
Tapi xsyioknye org ramai... n panas teramat
Asal amik gmbr blkg mesti selit sorg dua masuk sekali
Nasib lah labuu
Nak g paris sendiri xtau bile sampai kan=D hee

Tmpt tu tengah ade tasik
Jadi kite pusinglah tasik tu utk bergambar
Setiap penjuru tu die ade ltk lah deco2 yg menarik tok kte stopp n bergambar

Hah cukuplah...
Layan kan jela ye gmbr kami kat sane..











 












Monday, May 16, 2016

Mainan Hati...

Aku cuba buang jauhh dr hati
Buang hingga xnampak diri
Buang sampai xditemui

Walau berat aq melangkah
Namun cukup utk aq berhenti dari menipu 
Walau nampak kejam disitu
Tapi biarlah dr aku mempermainkan

Pergi meninggalkan segala tanpa penjelasan
Pergi tanpa satu ucapan perpisahan
Pergi tanpa aq beri satu titik penamat
Pergi aq jauh dari segala yg berbangkit

Cuba untuk bangun dgn perhubungan yg baru
Belajar berkongsi segala rasa hati
Belajar memberi apa dihati
Belajar menyanyangi sekeping hati

Namun ternyata ianya x mudah
Sungguh hati x mampu untuk terus membohongi
Menipu bersenda gurau penuh perasaan 
Menipu bergelak tawa berkongsi kebahagiaan
Walhal dalam hati tak pernah henti berfikir untuk pergi

Maaf
Hanya itu mampu diucap
Jangan dicari lagi hati yg telah mati
Jangan diungkit lagi cinta yg aq bohongi 
Dan jangan pernah hadir untuk kembali lagi

Teruskan lah melangkah
Berjalan mengejar erti kehidupan ini
Mencapai semua kejayaan
Menggapai kehidupan yg penuh bermakna

Maaf untuk hati yg aq sakiti
Maaf untuk cinta yg aq khianati
Maaf untuk rasa yg aku tamatkan

Cukuplah
Berhentilah
Hanya setakat ini kisah kita
02-05-2016



Sunday, May 15, 2016

Weekend Activity @14-15/5/2016

Weekend dtg lagi
Die mai lagiii
Okay weekend ni planning yg sgt2 last minit
Semue boleh kate unplanned jugak lah
Aq nie kalau dh kate ye last minit pon ye kan sajee

So nk jadi cite balik jumaat lepas balik keje trs packing baju
Xdelah banyak mane pon
Setakat semalaman je pownn
Bukan jauh sbelah office nie je pon cik hakakk
πŸ˜…

So decide nak stay dkt Signature suite n resident sri hartamas ni
Sbb ade benda nk settle ngn zana
Tp dh alang2 nk stay sane angkut sekali umie
Settlekn hal kjp then balik amik mizan
Then terus g check in sane
Tu pon dh kul 9 lebih

Mmg tujuan utama gi situ nak stay utk tido
Special kes sgt kannπŸ’ƒπŸ»πŸ’ƒπŸ»

Bile check in situ mmg jatuh chenta lah dgn bilik tu
Mmg boleh jadi tmpt feveret lah nie
Mane lah tau kot2 stress keje boleh stay sane kan
Hahaha
Berangan sajeeeπŸ˜‚

Okay settle check out semue kt situ terus plan nk g bandar enstek
Tujuan nk g sane nk g butik theblbstore
Dah lane teringin nak g situ
Nak usha2 baju diorg tuu
Mmg puas hati jugakla nyopping kt situ
Mmg semue dpt sehelai dua helai kt situ
Murah pon boleh lahh

Hah meh nk promote sikit
Kalau free2 tu usha lah insta butik ni 
@theblbstore
Byk die buat package 3 helai RM 100

Then settle dkt sane terus plan nk g bagan lalang
Zana ckp dh xjauh dlm 30minit boleh smpai 
So xpelah.. Jom kte g sane yooo

Sampai sane dlm kul 6lebih then terus g pantai
Jalan2 pantai
Angin pantai
Ombak pantai 
(Walaupun x berombak sgt)
Tenang rase hati

Okay done jom balikk

Tapi sblm tu ktorg g isi perut dlu
Layan tekak dh lame x makan seafood
Tmpt biase kami
Senandung malam, Bagan lalang
Sambal kicap die ngam sgt! πŸ˜‹πŸ˜‹

Okayy jom balik...

Our room













Friday, May 13, 2016

Summary Perbelanjaan Ke Bandung With Family

Okay now nak share Kos perbelanjaan kali ni..
Sebab sebelum nie pergi sendiri je kos xdelah banyak mane
Semue depends pada diri memasing je nk shopping byk mane
Pasal tiket flight mmg kalau pegi aq beli time promo punye
Kadang sampai awal setahun dh beli lah
Hotel pulak kalau sendiri xkisah dok mane
Asal selesa okayy
Selalu hotel dlm 80-150 pon dh puas hati
Stkt ni slalu g amik 1 bilik utk 4org
Senang kan gituu
Share2 lah byr bilik tu erkk

Okayy now g family
Sbb kte yg bwk kan
Xkan lah kte nak mintak share2 pulakk
Aq mmg semue nye dr awal dh settle kan sikit2
Duit mmg kumpul siap2 lah gituu
Sekali sekala belanja family pegi trip gini

Okayy...
First benda penting kene tgk Tiket Flight...
Mase beli flight tiket nie kebetulan pulak bile tgk perbandingan
Malindo ngn Air Asia..
Malindo lahi murah... Malindo aq dpt sorg dlm RM 220 gitu xsilap
Itu dh termasuk dgn luggage 30kilo sorg n return ticket
Perghhh mmg terus happy lah time tuu

Then aq settle beli tiket
Beli tiket ni pon kire awal jugak
Awal dalam 5 or 6 bulan dr tarikh nak pegi
Kire dlm hujung2 tahun lepas gitu lahh

Then settle bab ticket 
Benda kedua penting homestay
Yg ni decide dlm 2bln sblm pegi
Yela mase tu mak ngn baba boleh men teka teki lg nak pegi ke x
Smpai aq dh xlarat nk confirm kan jadi ke x
Last2 aq bedal je amik homestay
Ingt kalau x ramai pegi
Boleh je amik hotel 2bilik utk 8org gitu
Tp nak selamat aq amik homestay je
Kang tibe2 last minit nk pegi payah lah nk tmbh hotel kan

So homestay nie suruh fazar yg carik
Die dpt semalam RP 1.100
So total utk 4hari tu dpt Rp3.300 jee

Then die ckp utk breakfast ngn dinner die nk sediakan sekali
Utk breakfast tu aq mcm okay jela boleh
Tp dinner tu sbnrnye xyah pon xpe
Sbb kte kt luar xtau balik kul bape
Then xtau ape teringin nak makan kt sane
So next time dinner xyah amik yee
Breakfast tu die amik RP 20.000 sorg
Dinner kalau nak die amik RP 60.000

Supir pulak utk 4hari tu fazar letak RP3.600
Kire sehari dlm RP900.00 gitu lah
Slalu kalau naik avanze boleh dpt sehari RP 400.00 xsilap aq
Tapi ni maybe sbb naik van agak besar so harga die beza kot tu lah

Utk lunch pulak...
Ktorg lunch mmg merata2 tmpt
Mane teringin makan dkt situ ktorg makan
Then aq boleh budget lunch utk 10org nie dalam RP1juta lah paling byk
Tp selalu xsampai pon
Dalam RP 700.000 - RP 850.000
Tu pon mmg dh puas hati sgt lah makannyee

Urm kalau bab entrance fees tu 
Kalau xbyk tmpt korg pegi xpelah budget kan dlm RP 300.000
Tapi kalau nie first time tok korg
Mmg byklah tmpt teringin nak pegi kan
Mmg kene letak lebih sikitlah..
Kat sana kdg diorg kire pax kadang kire kete kdg men anggaran jee
Aq pon xsure mcm mane
Tp boleh kalau 10pax mcm ni n pegi byk tmpt korg ltk dlm RP500.000
Xckup krog tambah kalau lebih boleh ltk lt shopping.. Hehee

Lepastu bab shopping nie
Yg nie aq xmasuk campur
Mmg kalau diorg nk beli ape byr lah sendiri ye memasing
Ermm tapi shopping umie tu adik sorg tu
Mmg letak atas aq lah gituu
Xpelahh... Die kan 1st time byk la benda nk belinye
Kalau aq.. Urm aq beli kain je kot tok diri sendiri
Tok kekawan pon xde beli ape
Sbb nye rase mcm tmpt yg sama xtau nk bagi ape
Ehh lupe.. Aq shopping handbag hokayy...
Tp budget handbag tu satu handbag = RP 60.000
Hah mmg hamek 5 lah yeee
Hahaha

Yg len tu byk beli tok sourvenier sepupu sepapat jela
Beli baju blouse
Beli tshirt bandung
Beli keychain
Mcm2 gitu jelaa

Kalau aq mng stail pegi mane tmpt aq akn asingkan duit siap2
Means mcm slalu aq buat aq akan ltk duit dlm sampul surat 
So aq akan ade 1 utk duit makan, duit shopping, duit kartika sari, duit pasar baru
Duit entrance fees, duit floating market, duit extra n duit Ringgit
So bile pegi sehari tu mane tmpt dh pegi n ade balance aq akan masukkan kt mane2 yg aq rase perlu
Dah abis sampul tu aku simpan
Xkacau yg lain lah gituu

Okayy done...
Tu jela kot perbelanjaan yg besar yg nampak dek mata kasar nie
Yg kecik halus tu xde effect sgt pon sbnrnyee
Ape pon yg penting semue enjoy the trip kann 😘😘

Part 8..... Last Day : Family Trip

Last day disini...

Pepagi before check out homestay kte packing2 brg dlu
malam td xsempat nye pasal 
Terus tido layan kan mata
Letih kot dok dalam jem berjam2 lamenyee tuu
Huhuuu

Then pagi2 lg aq dh bangun dok angkut beg g bilik mak
Rmh dala kecik org ramai
Ase mcm terhimpit2 jeee
Heee

Lps dh settle breakfast semue n packing
Fazar pon sampai
Then sblm balik kte amik gmbr dulu ramai2
Bile lg dpt amik gmbr gini kannn

Settle je bye2 kete abg rasi semue
Ktorg pon straight pegi Kartikar sari
Memule ingt nk g kartika sari yg biase pegi tu area jln dago kot
Tp mase tu diorg ade sambutan ape tah kt area tu
So jalan tu tutuppp
Sudahnye kte g lah kt cawangan lagi satu

Kat situ mcm biase lah yg diborong
Kek brownies paling penting
Kek lapis
And kerepek2 yg sewaktu dgnnya

Byk jugak abis kt situ mase tu
Tp sbb aq dh spare kan duit mmg utk kartika tu je dlm Rp1 juta
Agak berpuas hati lah nyopping semue tuu
Senang bile balik nak bg sorg sikit rase kek2 situ

Then lepas settle shopping kek2 situ
Ktorg naik kt level atas
Kt situ ade food court
Jadi boleh lah isi perut yg berkeroncong dah tu hah
Ermm breakfast yg fazar antar pg td ktorg bg yg lain makan
Biar lah diorg kenyang sblm balik jakarta kan

Lame jugak ktorg lepak foodcourt nie
Adelah dalam sejam lebih
Mcm2 makanan jugakla ktorg try kt sini
Ade menu stay marunggi
Tapi sangat2 x sama satay dkt floating aritu
Sedih gile raseee

Siap je makan ktorg pon teruskan pergi airport
Nak g airport dekat je xjauh
Dlm 10 – 15 minit dh sampai gituu
Bile dh settle angkat brg2 semue
Wish gudbye lah dkt fazar..
InsyaAllah ade rezeki jumpa lagi yaa

Ktorg pon masuk dlm nk check in brg smue
Naik malindo sorg dpt 30kilo
Tp sorg boleh bwk 2 beg jela
Bile travel ramai xde nye nk kire beg2 ni
Mesti byk lebihnyee
Cume kalau travel sorg dua jangan lah bwk smpai melampau eerkk

Settle masuk brg semue ktorg pon masuk dalam
Niat hati lepak dalam jela senang
Tp yg buat streess kt dlm tuu xde jual air mineral
Air coffee adelah
Bukan masalah besar ponn
Tp baba pening kot mase tu nk minum ubat seteguk
Mntk dkt yg jual kat situ die ckp xboleh amik  mineral diorg
Diorg nk gune nnti
Dalam hati mmg dh memaki hamun dah sbnrnye
Bwkkan bersabar jela nie hahh

Okayy...
Dah landing dkt klia ase gerun je
Bukan nye ape sbb kastam nie kdg2 cerewet die xkene tmpt kan
Mcm kt klia2 tu lah
Nyampah je asee kdg2

Tapi Alhamdulillah....
Dkt klia nie kastam die for me xdelah nyusah kan sangat
Die tgk org bwk melebih teramat je bru suh check
Kalau takat kite2 nie xdelah die check leceh sgt
Heee
Ase puas hati plk naik malindo nie ha
Yeayy

Really enjoy this trip with family..
InsyaAllah next year another trip coming...
=’))



















NZKDF

Daisypath Anniversary tickers

mEnGhItUnG UsIaku

Daisypath Happy Birthday tickers

Chat with me